Problem?

Ytterligare en människa kom in genom dörrarna, i samma stund drog en ohörbar suck genom folkmassan. Några flyttade lite på sig, ett par kvadratcentimeter av golv frigjordes och farten ökade igen. Jag hörde inte regnet som smattrade mot rutorna, men jag visste att det fanns där. Jag funderade. Funderade, grubblade och tänkte på problemen. Detta funderande var numera min favoritsysselsättning, mycket av min tid gick åt till funderandet. Problemen var många alltså kunde tiderna jag la ned på att fundera också bli många. Sällan kom jag till en slutsatts eller fick ett svar på de många frågorna jag hade.


Under mitt funderande lät jag blicken svepa över människorna som stod tätt omkring mig, jag märkte att de hade kommit lite närmare. När blicken landade på den nyanlända resenären såg jag att denne hade kraftig näsblod och ett svullet öga. Tårarna rann ned för personen kinder. Blicken, som personen panikslaget lät söka ögonkontakt, var mycket ung. Kanske inte mer än två händer gammal. Personen blödde kraftigt, blodet hade nu börjat droppa ned på golvet och bildat en liten pöl. En dam i lång pälskappa med en liten hund i famnen rynkade på näsan och tog ett steg närmare mig, bort från blodpölen. Jag var fortfarande uppslukad av mina egna problem och beklagade mej tyst över det minskade utrymmet.


Jag fortsatte fundera. Funder och grubbla över de problemen som var mina, som inte berörde någon annan. Jag behövde pengar, någon som älskade mej och jag ville bli något. Produkten av detta blev att jag fick problem. Jag har inga pengar, ingen som älskar mej och jag är inte någonting heller.


Människorna kom närmare, blodpölen blev allt större. Jag behövde mer pengar.


Jag såg hur de runt omkring mej undvek den unga blicken som desperat sökte efter hjälp. Blicken hade aldrig tidigare fallit på mej, fören nu. Men mina egna problem och bekymmer stod i vägen, blicken nådde inte riktigt fram.


Det var min tur att gå av, jag hade nått fram till blodpölen med fötterna.
En kort sekund fastnade blicken på mej igen men jag vände bort blicken, tog ett steg över blodpölen och gick ut.   


RSS 2.0